Groen, beken kleur !

Op 22 oktober 2018

In een artikel met als titel “Groen engageert zich” zet Groen zich af tegen de polarisatie in onze gemeente, werpt Groen zich op als “de redder van onze lokale democratie”. 

Wij kennen echter een ander Groen. Een Groen dat in 2012, bij vorige verkiezingen, van N-VA Zwijndrecht en Burcht  “het grote gevaar” maakte en dat dit bij deze verkiezingen herhaalde : zowel de partij zelf als de kandidaten op de Groen-lijst omschreven ons als “de baarlijke duivels” die de belastingen zouden verhogen en het voordelige openbaar vervoer zouden afschaffen. Diverse Groen-kandidaten, hierin gesteund door de ‘likes’ van mekaar en hun Groen-burgemeester, deelden tal van leugenachtige berichten op Facebook. Ze zorgden zo voor een negatieve beeldvorming rond N-VA Zwijndrecht en Burcht en voor de polarisatie die ze nu zelf veroordelen !

Dit heeft niet gewerkt, de kiezer is slimmer en maakte bij de recente gemeenteraadsverkiezingen van N-VA Zwijndrecht en Burcht de grootste politieke partij in onze gemeente.

De nationale Groen-voorzitter en tal van hun nationale boegbeelden stelden het zelf : “het komt de grootste partij toe om een initiatief te nemen voor een lokale coalitievorming” .

N-VA Zwijndrecht en Burcht, als grootste politieke partij, nam dit initiatief direct na het bekendmaken van de uitslag. Slechts één andere lokale partij erkende dit, nl. CD&V. Zowel Groen als SP.A weigerden onze uitgestoken hand voor een beter Zwijndrecht en Burcht te aanvaarden. Zij weigerden elk gesprek, bonden zich aan mekaar vast en overhaalden CD&V om mee aan boord te stappen in de kleinst mogelijke bestuursmeerderheid : een coalitie van de angst tegen N-VA, met een meerderheid van amper 13 op 25 zetels. Zo wordt de N-VA en dus 29,7% van de kiezers in Zwijndrecht en Burcht genegeerd en afgevoerd. Waarom zouden de inwoners van Zwijndrecht en Burcht nog gaan kiezen ???

Inmiddels vernemen we dat het onderling tussen de nieuwe coalitiepartners minder vlot verloopt dan voorzien. Tot de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad is niks definitief, is alles nog mogelijk.

Dus, beste mensen van Groen, wees eerlijk en zet jullie woorden om in daden !

Groen, beken kleur : als jullie het echt goed menen, als jullie echt weg willen van de polarisatie in onze gemeente, als jullie echt een coalitie willen die de inwoners vertegenwoordigt in plaats van een belangrijk deel te negeren, neem dan het juiste initiatief : stop de huidige coalitiebesprekingen ! Stop met N-VA Zwijndrecht en Burcht en hun 3.797 kiezers te negeren, start overleg met ALLE democratische partijen en vorm een coalitie die zoveel mogelijk kiezers vertegenwoordigt.

In een geest van verdraagzaamheid en in het belang van onze gemeente en onze inwoners werkt     N-VA Zwijndrecht en Burcht hier graag aan mee,  vul zelf jullie engagement in, wij wachten jullie vraag af, bewijs nu dat jullie engagement eerlijk en oprecht is !

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is