Zwijndrechtbus : Groen trekt paraplu open !?!

Op 30 augustus 2018, over deze onderwerpen: Informatie & Links, Verkeer

Zwijndrechtbus : Groen trekt paraplu open !?!
Daar zijn de inwoners van Zwijndrecht en Burcht de dupe van.

Onlangs stelde onze N-VA-fractie in de gemeenteraad voor om een aantal voorwaarden op te leggen aan de nieuwe uitbaters van de Zwijndrechtbus. Voorwaarden die de toegankelijkheid van ouders en grootouders met kinderwagens, senioren die iets moeilijker te been zijn en mensen met een fysieke handicap aanzienlijk moesten verbeteren. Groen en CD&V verworpen dit voorstel, wellicht louter omdat het van N-VA kwam ?

Groen trekt nu zijn paraplu open en duidt Vlaanderen en De lijn  als schuldigen hiervoor aan.

Nochtans, Groen leidt het schepencollege dat zelf de voorwaarden bepaalt waaraan de bus moet voldoen om optimaal toegankelijk te zijn, Groen heeft het dus zelf in handen en daar gaan ze in de fout. Voldoende brede toegangsdeuren, een oprijplank en een plaats om een kinderwagen of rolstoel te zetten, is dat nu zoveel gevraagd om mensen met een fysieke beperking volwaardig en vooral menswaardig de bus te laten gebruiken ? Nu de schuld voor het ontbreken hiervan op een ander steken is flauw, is politiek voeren onder een grote paraplu, is politiek incorrect.

Als je dan als schepencollege toch vindt dat dit een taak is voor aan andere overheid, onderhandel dan en zorg er voor dat dit gebeurt ! Dat is nu net de taak van de burgemeester en zijn schepencollege. Wanneer deze burgemeester en zijn  ploeg daar niet meer in slaagt, dan is het tijd om te stoppen, tijd voor verandering. N-VA Zwijndrecht en Burcht staat klaar om de fakkel over te nemen !

En voor alle duidelijkheid : met N-VA blijft de lokale busverbinding, aansluitend op het bovenlokale net van De Lijn, behouden !

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is