Sloopbevel oude schoolgebouwen in Burcht

Op 11 juli 2016, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening, 4. Ruimtelijke ordening

Zwijndrecht (Burcht) – gevaar voor spelende kinderen aan oude schoolgebouwen in de Verbindingsstraat

De vervallen gebouwen in de Verbindingsstraat in de Zwijndrechtse deelgemeente Burcht fungeerden eerst als technische en als kleuterschool, en boden later onderdak aan jeugdclub Barst en aan de lokale Rode Kruis-afdeling. De huidige staat van de gebouwen roept echter ernstige vragen op over de veiligheid, vooral gezien de ligging ervan bij een publiek toegankelijk voetbal- en speelveld.

"Buurtbewoners klagen terecht over deze rotte plek in hun woongebied”, aldus Danny Van Hove, N-VA-gemeenteraadslid. "Deze ruïnes zijn niet alleen verschrikkelijk om naar te kijken, zij trekken vandalisme aan. Omdat deze gebouwen niet zijn afgesloten, vrezen veel bewoners ook voor ongelukken met spelende kinderen in deze schoolvakantie”.

Sloopbevel 

De gebouwen blijken te worden beheerd door de “Vlaamse Belastingdienst” (Vlabel), onderdeel van het Vlaams ministerie van financiën en begroting van minister Bart Tommelein.
Omdat verschillende pogingen om in der minne tot een afbraak van deze lokalen te komen op niets uitdraaiden, vaardigde de Zwijndrechtse burgemeester op 28 juni 2016 een sloopbevel uit. Volgens dit sloopbevel moeten de gebouwen uiterlijk op 31 juli 2016 gesloopt zijn.

"Een terechte beslissing, maar absoluut onvoldoende", aldus N-VA-gemeenteraadslid Danny Van Hove. "De gemeente en de burgemeester moeten onmiddellijk de nodige maatregelen nemen om deze gebouwen en de zone er rond grondig af te sluiten met werfhekwerk. Zodoende kunnen spelende kinderen ze niet meer betreden, en worden ongevallen met lichamelijk letsel of erger voorkomen. Dat dit dringend is, bewijst trouwens het vele vandalisme."

 

Meer info :

Danny Van Hove, N-VA-gemeenteraadslid

Neerbroek 46 bus 16, 2070 Zwijndrecht

Danny.vanhove [at] n-va.be

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is